Crabstick Goreng
Crabstick
Sedikit tepung gandum
Sedikit tepung beras
Sedikit tepung jagung
Serbuk kunyit
Serbuk kari (optional)
Sedikit garam
Minyak untuk menggoreng
Cara-cara :
1. Hilangkan sejuk-beku crabstick (saya ni hentam je bahasa asalkan faham) hehehe
2. Bancuh semua tepung-tepung, sampai sebati.
3. Masukkan serbuk kunyit, garam dan serbuk kari (kalau suka)
4. Celupkan crabstick satu-satu dan goreng dalam minyak panas
5. Angkat dan toskan.
6. Hidangkan dalam pinggan, cicah ngan sos atau mayonis
Fakta : hmm.. kalau kat dapur kita, memang tak sempat hidang, kat penapis gak dah tinggal suku..
Verdict : Tak sempat keluar pinggan pung, tak sempat cicah, siap kena tepis-tepis tangan lagi.. hep, hep.. jegil-jegil biji mata, sorang pun tak makan saman..
kira sedap la tu agaknyer.. kot..:o)
No comments:
Post a Comment